nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 15 юли 2010 г.

ИЗРАЕЛСКАТА СЛЕДСТВЕНА КОМИСИЯ ЩЕ ИЗСЛУША НЕТАНЯХУ

ИЗРАЕЛСКАТА СЛЕДСТВЕНА КОМИСИЯ ЩЕ ИЗСЛУША НЕТАНЯХУ...

Израелската комисия разследваща инцидента от 31ви май на борда на кораба "Мави Мармара" ще изслуша на 9ти август показанията на премиера Бенямин Нетаняху...

Изпратена 15.07.2010 09:41:21 UTC

Обновена 15.07.2010 09:41:21 UTC

Израелската комисия разследваща инцидента от 31ви май на борда на кораба "Мави Мармара" ще изслуша на 9ти август показанията на премиера Бенямин Нетаняху.
Говорителят на комисията Офер Лефлер каза, че Нетаняху ще даде показания на открито за обществеността заседание на комисията.
Това ще бъде първото открито за обществеността заседание на следствената комисия сформирана на 28ми юни под председателството на съдията от Върховния Съд Яаков Туркел.
На 10ти август комисията ще изслуша показанията на министъра на отбраната Ехуд Барак, а на 11ти август на началника на израелския генерален щаб Габи Ашкенази.
След заплахата на председателя на комисията Яаков Турел, че ще подаде оставка, бяха разширени компетенциите на комисията, която първоначално бе лишена от правото да привиква очевидци за даване на показания.
Липсата на компетенции за разпит на военни служители бе предизвикал реакцията на правозащитните организации. Израелската правозащитна организация Гуш Шалом бе подала молба до Върховния Съд с иска за разтурването на комисията.
След преценка на молбата на правозащитната организация, Върховният Съд не даде на комисията компетенциите за привикване на военни служители за даване на показания, но осатви открита възможността за привикването на военните служители за даване на показания в зависимост от постъпилите искания.

Радио "Гласът на Турция" / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар