nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 1 юли 2010 г.

Отношенията между премиера и външния министър на Израел са силно обтегнати

Отношенията между премиера и външния министър на Израел са силно обтегнати

Автор:Феня Декало – кор. на БНР в Тел Авив

© Снимка: saidaonline.com

Силно са се обтегнали отношенията между премиера на Израел Бениямин Нетаняху и външния министър Авигдор Либерман. Ябълката на раздора е срещата на министъра на индустрията на Израел Бениямин Бен Елиезер с турския вършен министър Ахмед Давутоглу, за която Либерман научил от медиите.

С излизане от коалицията е заплашил в първия момент външният министър Либерман, когато научил, че зад гърба му, колегата му – министърът на индустрията Бен Елиезер, се е срещал с външния министър на Турция и са водени два и половина часови разговори при закрити за медиите врати.

Срещата е станала след среща на президента Обама с Ердоган, при която американският президент е изразил недоволство от обтегнатите отношения между Турция и Израел.

Според чужди медии Турция е поставила 3 условия за възобновяване на отношенията си с Израел: извинение за случилото се с "Флотилията на свободата", изплащане на компенсации за убитите и вдигане на блокадата над Газа.

Нетаняху е обяснил на своя министър, че не го е уведомил за срещата по технически причини. Политическите наблюдатели припомнят, че не за пръв път Либерман е игнориран от важни политически преговори.

бнр / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар