nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 28 юли 2010 г.

НАТО избива цивилни в Афганистан

„Гардиън”: Жители на Хелманд обвиниха НАТО за преднамерена атака срещу цивилни

28 юли 2010 | 03:30 |

Лондон.
Оцелели от ракетен удар на НАТО в малък град в афганистанската провинция Хелманд изразиха своя гняв от този според тях, преднамерен удар, въпреки отричанията от страна на коалиционните сили. По данни на правителството на Афганистан, в резултат на ракетния удар са загинали 52 цивилни, пише британският вестник „Гардиън”. Ракетният удар в бил нанесен в края на миналата седмица, в региона Сангин, на провинция Хелманд. Новината за инцидента дойде като допълнение на изтеклите секретни данни на американската армия, относно предишни скрити информации за убийства на цивилни граждани и заплашва да провали опитите на НАТО да убеди афганистанците, че приема тези инциденти с невинни жертви насериозно.
Много жители на града заявиха, че удара срещу къща в която цивилни са се укривали от сражения наблизо, е бил преднамерен.
„Чуждестранните сили можеха да ни видят. Ние не се криехме в някакви укрития. Американците могат да видят малки неща на земята, но не могат да видят нас. Аз мисля, че ракетния удар беше преднамерен”, заяви свидетел на въздушния удар.иаф

Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар