nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Ахмадинеджад за конфликта в Близкия изток: Всички трябва да си отидат по домовете

Ахмадинеджад за конфликта в Близкия изток: Всички трябва да си отидат по домовете

03.10.2011



Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад предложи „просто” разрешение за палестинско-израелския конфликт в Близкия изток, според което „всички трябва да си отидат по домовете”, предаде АФП.

„Ако поддръжниците на ционисткия режим искат да разрешат въпроса, разрешението е просто… всички трябва да си отидат по домовете”, коментира иранският президент, докато ООН обмисля палестинската кандидатура за пълноправно членство.

„Някакви бедни хорица са били преселени в Палестина с обещания за работа и сигурност, докато те самите превърнали палестинския народ в бежанци. Така че сега палестинците трябва да се приберат у дома, а преселените трябва да се приберат по техните домове”, заяви Ахмадинеджад.

В същото време САЩ приветстваха явното приемане от страна на Израел на план на т.нар. близкоизточна четворка за връщане на масата за преговори с палестинците, като от Ерусалим коментираха, че това е най-добрата възможност за постигане на мир, предаде АФП.

В неделя Израел призова за незабавно връщане към преговорите в рамките на предложението на четворката, включваща САЩ, Русия, ЕС и ООН.

Но според еврейската държава планът включва преговори без предварителни условия – интерпретация, която бързо беше отхвърлена от палестинците.

„Приветстваме съобщението на израелското правителство, изразяващо готовност за подновяване на преговорите с палестинците, както призова четворката”, коментира говорителят на американския държавен департамент Виктория Нюланд.

гласове / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар