nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 21 октомври 2011 г.

„Амнести интернешънъл” настоява за разследване на обстоятелствата по смъртта на Кадафи

„Амнести интернешънъл” настоява за разследване на обстоятелствата по смъртта на Кадафи

21 октомври 2011

Лондон. Правозащитната организация „Амнести интернешънъл” заяви, че Преходният национален съвет на Либия(ПНС) е длъжен да проведе независимо разследване на обстоятелствата по смъртта на Муамар Кадафи, който след като е бил прострелян в главата, е бил заловен жив от въоръжени поддръжници на Преходния национален съвет, предава ИТАР-ТАСС.
На записи, излъчени по световни тв канали, се вижда как въоръжени лица влачат окървавеното, но все още живо, тяло на Кадафи по земята.
Обстоятелствата по смъртта на Кадафи причиниха в международните наблюдатели предположения, че бившият либийски лидер е бил убит без съд, намирайки се в арест, въпреки че ръководството на ПНС обеща да проведе съдебен процес срещу него.
„Амнести интернешънъл” призовава ПНС да обнародва информация за това как е починал полковник Кадафи, правейки тези факти известни на народа на Либия, се говори в изявлението на организацията, като се позова на необходимостта от провеждане на „пълно, независимо и безпристрастно разследване с цел установяване на обстоятелствата по смъртта на Кадафи”.

иаф / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар