nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 19 септември 2010 г.

Американските войници - убийци

„Вашингтон пост”: Американски войници са убивали афганистански цивилни „за спорта”

19 септември 2010

Вашингтон.
Американски войници са измислили план, който е толкова прост, колкото и жесток – да атакуват и убият цивилен афганистанец и да се измъкнат невредими, пише в-к „Вашингтон пост”.
В продължение на седмици членове на взвод от Пета бойна бригада от Второ пехотно поделение, са обмисляли идеята. После, в един зимен ден в началото на годината, един афганистанец се приближил към тях в селото Ла Мохамед Калай и „екипът на смъртта” задействал плана си, пише в-к „Вашингтон пост”.
Един от войниците създал прикритието, че войниците са атакувани, хвърляйки бойна граната. Тогава останалите открили огън.
Според документите на обвинението непровокираната смъртоносна атака на 15 януари е била началото на продължила с месеци кампания срещу цивилни афганистанци, в резултат на която американската армия търпи някои от най-тежките обвинения от започването на кампанията в Афганистан през 2001 г.
Членове на взвода са обвиняеми за разчленяването и фотографирането на човешки тела, както и за колекционирането на черепи и човешки кости.

иаф / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар