nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 30 октомври 2011 г.

КРЪВОЖАДНОСТ:нова израелска атака над Газа

Един палестинец е загинал при нова израелска атака над Газа

Деца в Рафа, Газа.

Един палестинец е бил убит, а друг е бил ранен при израелска въздушна атака над ивицата Газа, съобщи Франс прес. Военновъздушната акция беше извършена едва няколко часа, след като беше обявено премирие между двете враждуващи страни - израелци и палестинци.

Атаката е била осъществена близо до граничния град Рафа. С жертвите по време на нея броят на палестинците, които са загинали при рязката ескалация на насилието, започнала в събота следобед, вече е 10 души.

Свидетели съобщили, че убитият се казвал Ахмед Джаргун и бил боец във въоръженото крило на "Демократичния фронт за освобождение на Палестина". Раненият също е член на фронта.

Израелската армия все още не е потвърдила атаката. Източници от Газа са заявили, че фронтът е бил една от групировките, които са решили да спазват договореното с посредничеството на Египет примирие, което влезе в сила рано сутринта.

В събота израелските въздушни атаки отнеха живота на деветима палестинци, всички от които са били членове на въоръженото крило на "Ислямски джихад" - "Бригадите Ал Кудс". Един израелец също почина, след като беше ударен от шрапнел от ракета, паднала в южния пристанищен град Ашдод. Той е на около 30 километра от Газа.

бнр / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар