nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 16 октомври 2011 г.

„Чикаго Трибюн”: 175 демонстранти от „Окупирай Чикаго” са арестувани

„Чикаго Трибюн”: 175 демонстранти от „Окупирай Чикаго” са арестувани

16 октомври 2011

Чикаго. Чикагската полиция арестува около 175 протестиращи от движението „Окупирай Чикаго” в 1 часа през нощта в неделя, около 90 минути, след като полицията издаде първото си предупреждение за нарушение на общинския кодекс, пише „Чикаго Трибюн”. В събота вечер около 500 протестиращи опънаха палатки в парка, като полицията ги е предупредила, че нарушават реда, тъй като паркът затваря врати в 23 ч. през нощта. Полицията e разчистила площада „Конгрес Плаза” около два часа след началото на протестите.
На демонстрантите вероятно ще бъдат повдигнати обвинения за нарушаване на общинския ред и ще им бъдат наложени глоби, заявиха от полицията.
Много от демонстрантите са скандирали „Целият свят гледа”, повтаряйки лозунги от Демократичната конвенция в Чикаго през 1968 г., която се е провела в района на Грант Парк.

:::

В Чикаго са арестувани 175 протестиращи

16 октомври 2011

Чикаго. Полицията арестува рано в неделя около 175 протестиращи в операция за прочистването на градския Грант Парк от демонстранти, предава АФП. Демонстрацията в парка се обявява против това, което нарича "корпоративна алчност".
Говорител на полицията заяви, че протестиращите от движението "Окупирай Чикаго" са получили няколко заплахи да напуснат парка, преди полицаите да започнат да ги отстраняват.
Настоящите протести са разклонение на протестите "Окупирай Уол Стрийт", които започнаха в центъра на Манхатън, но оттогава се разпространяват и в други градове в САЩ.

иаф / Ориент нюз онлайн

:::

Арестувани са 88 протестиращи след сблъсъци с полицията в Ню Йорк

16 октомври 2011

Ню Йорк. В Ню Йорк най-малко 88 души са арестувани след сблъсъците на тълпите протестиращи в Ню Йорк с полицията на площада Таймс Скуеър по време на дена на глобални протести срещу алчността на корпорациите, предава АФП.
Властите задържаха най-малко 45 протестиращи в бусове на полицията. Хиляди демонстратори се смесиха с туристите.
Една жена пострада след като тълпата, която се опитваше да настъпи към Таймс Склуеър, бе отблъсната от полицията. В паниката си тълпата е повлякла жена. Тя е изнесена с носилка и има нараняване на главата.

иаф / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар