nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 21 октомври 2011 г.

Сподвижник на Кадафи разказа за последните дни от живота на полковника

Сподвижник на Кадафи разказа за последните дни от живота на полковника

21 октомври 2011

Триполи. Муамар Кадафи силно преживяваше случващото се в Либия, но не изпитваше страх за собствения си живот, съобщи бившият ръководител на службата за сигурност на Джамахирията Мансур Дао, който бе заловен вчера от силите на Преходния национален съвет, предаде РИА Новости.
Дао, който е роднина на Кадафи, бе заловен при опит на колона от автомобили с приближени на Кадафи да напусне град Сирт. По думите на Дао Кадафи е решил да се прехвърли в родния си град веднага след като формированията на въстаниците навлязоха в Триполи. Според пленения генерал Кадафи не е участвал в ръководството на военните операции, а общото ръководство е осъществявал синът му Мутасим.
„В самото начало в града имаше много наши привърженици, но с приближаването на отрядите на опозицията и с началото на обсадата хората започнаха постепенно да напускат Сирт. Семейства с деца напускаха, ние не възпрепятствахме това и позволихме на опозиционните сили да снабдяват нуждаещите се храна и горива”, посочи Дао.
„Решихме да напуснем Сирт веднага след като бяхме обкръжени и мястото престана да бъде безопасно. Ние искахме да отидем в съседния район Джариф. Обаче при излизането от града бяхме подложени на мощен обстрел и отново бяхме обкръжени. Всички наши автомобили бяха унищожени. Наложи ни се да се разделим на групи. Насочихме се пеша в посока Джариф. Аз бях с Кадафи и министъра на отбраната. С нас бе и неголяма група от охрана. След това ме раниха и изгубих съзнание. Какво се случи след това, не знам”, съобщи генералът.

иаф / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар