nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 1 декември 2009 г.

Orient News - 01.12.2009 !

Похитители на френски хуманитарни работници заплашват да убият заложниците си

01 декември 2009

Хартум. Групировка, поела отговорността за отвличането на трима френски хуманитарни работници в Чад и Централноафриканската република, заплашва да убие заложниците, в случай че Франция откаже преки преговори с похитителите, предаде Ройтерс.
Групировката „Африкански орли на свободата” иска да преговаря с Париж за условията за освобождаване на заложниците. Въпреки че не са заявили каква е целта им, членовете на групата се определят като млади африканци, отвратени от политиката на Франция в Африка.

Фондовите борси в Дубай и Абу Даби отчетоха силен спад на котировките

01 декември 2009

Дубай. Борсите в Дубай и Абу Даби започнаха борсовата сесия със силен спад за втори пореден ден, предаде АФП.
Борсите отвориха със спад в котировките от 6,25% и 5,91%.
Понижението на котировките е обусловено от новината за предстоящото реструктуриране на някои от компаниите на държавната инвестиционна фирма „Дубай Уърлд”. В понеделник двете борси отчетоха понижения от 7,3% и 8,3%. Борсата в Кувейт също беше повлияна от новината и котировките й спаднаха с 1,8%.

Незаконната сеч в Индонезия носи загуби от 2 милиарда долара на година

01 декември 2009

Джакарта. Незаконното изсичане на гори в Индонезия струва на държавата 2 милиарда долара на година, което е повече от разходите й за здравеопазване, предаде АФП, позовавайки се на доклад на правозащитната организация „Хюман райтс уоч”.
Според доклада корупцията е толкова силно внедрена в горския сектор на страната, че застрашава изпълнението на амбициозни програми за отпускане на кредити в рамките на борбата срещу климатичните промени.
Този проблем е особено голям с оглед на ролята, която има Индонезия в борбата срещу глобалното затопляне. Заради масово изсичане на гори страната е станала трета в света по емисии на парникови газове.
Освен вредата за природата незаконното изсичане носи загуби за данъчните приходи на страната от 2 милиарда долара на година.

Orient News

Няма коментари:

Публикуване на коментар