nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 21 декември 2009 г.

Orient news - 21.12.2009 !

Един човек бе убит при обстрел на сирийски автобус в Северен Ливан
21 декември 2009 | 08:46 | Агенция "Фокус"
Бейрут. Един човек бе убит и няколко бяха ранени, когато неизвестни въоръжени нападатели обсипаха с куршуми сирийски автобус в северната част на Ливан, предаде АФП. Информацията разпространи източник от ливанските сили за сигурност.

Би Би Си: Хиляди иранци се събраха за погребението на великия Аятолах Хосейн Али Монтазери
21 декември 2009 | 03:43 | Агенция "Фокус"
Техеран. Хиляди иранци се събират в град Ком за погребението на водещия реформистки духовен лидер – великия Аятолах Хосейн Али Монтазери, съобщава Би Би Си.
Лидерите на опозицията в страната призоваха понеделник да бъде определен за ден на национален траур, като реформистките сайтове съобщават за засилено присъствие на силите за сигурност в Ком.
Според наблюдатели правителството може да се изправи пред сериозно предизвикателство в зависимост от начина, по който се справи с погребението.
Великият Аятолах беше една от най-уважаваните фигури в шиизма.

ЕС ще възобнови сътрудничеството си с Мавритания
21 декември 2009 | 00:01 | Агенция "Фокус"
Нуакшот. ЕС и Мавритания са се споразумели напълно да възстановят сътрудничеството помежду си, пет месеца след като лидерът на военния преврат в страната Мохамед Улд Абдел Азиз беше избран за президент на страната, съобщи представител на Брюксел, предаде АФП.
От ЕС замразиха всички хуманитарни програми за Мавритания след военния преврат през август 2008 г., но екип от експерти на Съюза достигна до извода, че конституционният ред в страната е възстановен след избирането на Абдел Азиз.
„Решихме напълно да възобновим партньорството си и да преразгледаме приоритетите на сътрудничеството между двете страни”, коментира Стефано Мансервизи, генерален директор на проектите за развитие на ЕК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар