nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 21 ноември 2010 г.

Долината на вълците - Палестина / Kurtlar Vadisi - Filistin

Трейлър на Долината на вълците - Палестина , Kurtlar Vadisi - Filistin може да гледате тук.

Екшънът базиран на истинска случка – нападението срещу плаващата за Газа флотилия

ТУРСКИ ФИЛМ ОБТЯГА ВРЪЗКИТЕ С ИЗРАЕЛ

Очаква се нов дипломатически скандал между Анкара и Тел Авив

Интернет

Плакат от скандалния, но популярен тв сериал „Долината на вълците - Ирак”.
17.11.2010

ЕПА

„Мави Мармара” бе част от флотилията за Газа.

Кината в Турция показват трейлър на предстоящ турски екшън, базиран върху истинска случка - израелското нападение срещу плаващата за Газа флотилия, опитваща се да пробие блокадата, при което бяха убити деветима активисти през май, предаде АП.

И ако трейлърът на филма е някаква индикация, филмът "Долината на вълците - Палестина" може да влоши обтегнатите отношения между Турция и Израел, когато бъде представен на 28 януари 2011 г.

Антиизраелската мелодрама е нов вариант на скандалния, но популярен турски телевизионен сериал "Долината на вълците - Ирак" за националистически агент под прикритие, турски вариант на Джеймс Бонд или Рамбо, който се заема с враговете на Турция. Този път супергероят Полат Алемдар се захваща да залови израелския военен командир, който нареди нападението срещу флотилията и да отмъсти за осемте турци и един американец от турски произход, които загинаха в истинското нападение.

Тв сериалът и друг подобен филм - "Раздяла", показват как израелските сили за сигурност отвличат деца и застрелват възрастни хора, предизвикаха дипломатически скандал между Турция и Израел м.г.

Новият филм може да направи същото и още повече да усложни американските надежди за подобряване на отношенията между двата му съюзника.

През 1996 г. Турция и Израел подписаха споразумение за военно сътрудничество, което направи Турция най-близкия съюзник на Израел в мюсюлманския свят. Но отношенията между двете държави се обтегнаха заради все по-критичните изявления на ислямистко ориентираното правителство за начина, по който Израел се отнася към палестинците, и паднаха до най-ниското им ниво след нападението.

Турция настоява за извинение и компенсация за жертвите на нападението, преди отношенията да могат да бъдат възстановени. Притесненията на Израел, че Турция се приближава по-близо до Иран, още повече усложниха връзките между Анкара и Тел Авив.

Трейлърът на филма, показан на уебсайта на филма "Долината на вълците - Палестина", започва с израелски командоси, които превземат кораба и стрелят по пътниците, някои от които са въоръжени с тояги. Нападнатите турски мъже отмъщават на въоръжените израелски войници. Израелец заплашва героя Алемдар, като казва: "Знаеш, че няма да можеш да се измъкнеш от нашата Обетована земя." Супергероят отговаря: "Не знам коя част от тези земи ви е била обещана, но ви обещавам шест стъпки под земята." Попитан от израелски войник за причината да дойде в Израел, Алемдар казва: "Аз не съм дошъл в Израел, аз дойдох в Палестина." В Ерусалим говорителят на израелското външно министерство Игал Палмор не пожела да коментира трейлъра на предстоящия филм, изтъква АП. Но Ариех Елдад, депутат от израелската твърдолинейна опозиционна партия Национален съюз, заяви: "Турция е на същия път, на който Иран беше някога. Преди Иран бе приятел на Израел, а сега той е един от нашите най-лоши врагове."

Част от филма е заснета на "Мави Мармара", турския кораб от флотилията, където стават убийствата.

монитор / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар