nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 18 октомври 2011 г.

„Хамас”: Нуждаем се от следващия Гилад Шалит

„Хамас”: Нуждаем се от следващия Гилад Шалит

18 октомври 2011

Газа. На масов митинг в Газа, посветен на освобождаването на палестинските затворници, разменени за военнослужещия Гилад Шалит, се чуват призиви за пленяването на нови израелски заложници и не само на войници, предаде МИГнюз.
Бившият ръководител на „Хамас” в израелските затвори Ахва Синуар, който бе освободен в рамките на сделката, призова бойното крило на палестинската организация незабавно да възобнови опитите за отвличане на израелтяни. Той посочи пред събралите се: „Освобождаването на оставащите в израелските затвори е много по-близо, отколкото може би си мислите. Арабско-израелският конфликт достигна преломен момент. Освобождаването е възможно по пътя на пленяването на израелски граждани и последващата им размяна”.
Подобни призиви отправи и ръководителят на правителството на „Хамас” Исмаил Хания. Той също посочи, че единственият начин за освобождаването на затворниците е взимането на нови заложници.
Ивицата Газа е покрита със зелените знамена на „Хамас”. На 277 от освободените терористи правителството ще раздаде специални роби, на които е изписано „Верността на освободените”.

иаф / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар