nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 13 август 2010 г.

Посланикът на Израел в Турция не беше поканен на традиционната вечеря за Рамазана

Посланикът на Израел в Турция не беше поканен на традиционната вечеря за Рамазана

Нахиде Дениз


Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор:Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Турският премиер Р.Т.Ердоган снощи даде традиционна вечеря ифтар по случай Рамазана за ръководителите на чуждестранните дипломатически мисии в турската столица Анкара. Вечерята се състоя в централата на Партията на справедливостта и развитието.

Политиката хвърли сянка върху традиционния ритуал. Единствено посланикът на Израел в Турция Габи Леви не бе поканен. От централата на Партията на справедливостта и развитието обясниха, че подобен жест е израз на реакция на Анкара срещу Израел заради нападението над Флотилията на свободата.

На вечерята Ердоган произнесе реч пред дипломатите. Той подчерта, че няма промяна в посоката на турската външна политика. "Постигането на пълноправното членство на Турция в ЕС е стратегическа цел на Турция, държавна политика на страната. Правителството полага непрекъснато конкретни усилия за реализирането на тази стратегическа и историческа задача", каза Ердоган.

Без да посочва конкретно имена, турският премиер призова чуждестранните дипломати да оказват чрез своите страни подкрепа на Турция в борбата срещу терора на ПКК.

Известният турски състав "Мерджан деде" изнесе след ифтара програма за дипломатите.бнр


Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар