nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 8 август 2010 г.

Иран категорично е на страната на Ливан и Сирия и няма да пести подкрепата си за тях

Иран застава зад Ливан и Сирия срещу Израел

Иран категорично е на страната на Ливан и Сирия и няма да пести подкрепата си за тях.

Това заяви иранският външен министър Манушер Мотаки, цитиран от Прес ТВ.

На съвместна пресконференция с ливанския си колега Али Ал-Шахми иранският министър увери, че страната му ще окаже пълна подкрепа на Ливан и Сирия в случай на израелска агресия.

Трите страни постоянно обменят гледни точки относно евентуални военни конфликти с Израел, стана ясно още на пресконференцията.

Мотаки е обявил и че Техеран вярва, че е законно право ливанската нация и правителство да отбранява своята територия и да спира всякаква форма на агресия на ливанска земя.

Коментарът му е по повод последния инцидент на границата между Ливан и Израел, при който загинаха петима души.

Припомняме, израелските и ливанските войски се сблъскаха на границата между двете държави.

Екип на израелската гранична полиция е извършвал инженерна работа на неутралната територия между граничните заграждения и демаркационната линия, като е опитал да отсече дърво, намиращо се на ливанска територия.

Ливански военни са предупредили израелския екип да прекрати работата си и да напусне района, но войниците от еврейската държава останали на мястото си и по тях е бил открит огън.

В отговор израелската армия е обстрелвала цели в южен Ливан, а военен пост в района на престрелката е бил разрушен от израелски танк. Това е най-сериозният граничен инцидент за последните четири години.

Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар