nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 6 август 2010 г.

СЪВЕТЪТ ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА КЪМ ООН ОТБЕЛЯЗА, ЧЕ СЕ НАДЯВАТ, ЧЕ ИЗРАЕЛ ЩЕ СЪТРУДНИЧИ ПРИ МЕЖДУНАРОДНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ

СЪВЕТЪТ ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА КЪМ ООН ОТБЕЛЯЗА, ЧЕ СЕ НАДЯВАТ, ЧЕ ИЗРАЕЛ ЩЕ СЪТРУДНИЧИ ПРИ МЕЖДУНАРОДНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ...

Съветът за Човешките Права към ООН отбеляза, че се надяват, че Израел ще сътрудничи при международното разследване на съвета...

Изпратена 05.08.2010 09:49:30 UTC

Обновена 05.08.2010 09:49:30 UTC

Съветът за Човешките Права към ООН отбеляза, че се надяват, че Израел ще сътрудничи при международното разследване на съвета във връзка с израелската атака срещу корабите возещи хуманитарни помощи за Ивицата Газа.
Председателят на Съвета със седалище в Женева, посланикът на Тайланд Шихасак Пуангкеткеов каза, че се надяват на сътрудничество с Израел при разследването, което ще се провeде под контрола на гeнералния секретар на ООН.
Той каза, че сътрудничеството на Израел ще бъде в интерес на тази страна.
Съобщено бе, че рaзследването на съвета за човешките права ще се съсредоточи над въпроса за нарушенията на човешките права, а разследването на комисията съставена от генералния секретариат на ООН ще бъде с много по-широк обхват.
Първоначално Израел отказваше да одобри провежднето на международно следствие във връзка с операцията на израелски командоси срещу кораба "Мави Мармара", по време на която загинаха девет турци, но след давлението на международната общественост израелската администрация бе оповестила, че ще се присъедини със свой представител към международната комисия.

ТРТ / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар