nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 19 юни 2010 г.

Израел е длъжен да одобри сформирането на международна комисия

Израел е длъжен да одобри сформирането на международна комисия...

Посланикът на Турция в САЩ Намък Тан заяви във връзка с израелското нападение срещу конвоя с кораби превозващи хуманитарни помощи за Газа, че следваната понастоящем от Израел политика въвлича тази страна в международна изолация...

Изпратена 19.06.2010 09:36:18 UTC

Обновена 19.06.2010 09:36:18 UTC

Посланикът на Турция в САЩ Намък Тан заяви във връзка с израелското нападение срещу конвоя с кораби превозващи хуманитарни помощи за Газа, че следваната понастоящем от Израел политика въвлича тази страна в международна изолация.
Намък Tан произнесе слово на организирания във Вашингтон от Института Мидл Ийст симпозиум на тема "Новата геополитическа роля на Турция: Трудности и възможности".
Той припомни, че за първи път в историята на Република Турция турски граждани са убити от войници на чужда страна и отбеляза, че това нападение е било осъществено не от традиционен враг, а от страна на традиционен приятел.
Той подчерта, че тази политика на Израел я поставя пред международна изолация и пред опасността да загуби най-близкия си приятел в Близкия Изток.
Той каза, че Израел трябва да приеме грешката си, да се извини на турския народ и да одобри сформирането на международна следствена комисия.

Радио "Гласът на Турция" / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар