nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 22 юни 2010 г.

„Гардиън”:300 загинали британски войници в Афганистан

„Гардиън”:300 загинали британски войници в Афганистан

22 юни 2010 | 03:53 |

Лондон/Кабул. Броят на загиналите британски войници от началото на мисията в Афганистан достигна 300 души. Премиерът Дейвид Камерън заяви, че разбира безпокойството на обществото за това колко дълго ще се наложи британските части да останат в централноазиатската страна. В същото време премиерът подчерта, че тази година е решаваща за Афганистан, пише вестник „Гардиън”.
„Ние плащаме висока цена, за да може страната ни да е защитена, за да може светът да стане по-сигурно място. Трябва да продължим да си задаваме въпросите защо сме там и колко дълго трябва да останем”, каза Камерън.
Той отбеляза, че британските войници ще бъдат изтеглени, когато афганистанците са в състояние да се грижат сами за своята сигурност.
Британското правителство се надява изтеглянето да започне през следващото лято – срок, определен от президента на САЩ Барак Обама за начало на намаляването на американските войски в Афганистан. Според последните изчисления освен човешките жертви, конфликтът в Афганистан до момента е струвал на Великобритания над 11 милиарда лири.

иаф / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар