nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 26 юни 2010 г.

Парламентарната Асамблея на Европейския Съвет осъди израелското нападение срещу корабите возещи хуманитарни помощи за Ивицата Газа

ПА на ЕС осъди израелското нападение срещу корабите с хуманитарни помощи...

На проведеното вчера заседание с извънреден дневен ред на асамблеята, бяха приети докладът озаглавен "Растящото напрежение в Близкия Изток" и проекто-решението към доклада...

Изпратена 26.06.2010 09:37:17 UTC

Обновена 26.06.2010 11:52:30 UTC

Парламентарната Асамблея на Европейския Съвет осъди израелското нападение срещу корабите возещи хуманитарни помощи за Ивицата Газа.
На проведеното вчера заседание с извънреден дневен ред на асамблеята, бяха приети докладът озаглавен "Растящото напрежение в Близкия Изток" и проекто-решението към доклада.
В доклада одобрен със значително мнозинство на гласовете се подчертава, че Израел е нарушил с проведената военна операция международните закони. Също така се осъжда отказът на Израел да одобри искането за провеждането на международно следствие и се отправя призивът това искане да бъде одобрено.
Също така в доклада се акцентува необходимостта от вдигането на израелската блокада наложена на Ивицата Газа и се изразява искането да бъде преустановен строежът на нови еврейски квартали в окупираните територии, включително и в Източен Ерусалим и да бъде продължено намаляването на броя на контролните пунктове по границата с Газа.
В решението се сочи, че се изпитва сериозно безпокойство, че последното нападение на Израел ще доведе до ескалация на напрежението в Близкия Изток и се отправя призивът непременно да бъдат започнати преки преговори между израелската и палестинската администрации.
В доклада към Израел е отправен и призивът незабавно да върне на собствениците им конфискуваните по време на операцията срещу корабите с хуманитарни помощи лични вещи на екипажите и на активистите.

Радио "Гласът на Турция" / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар