nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 30 юни 2010 г.

Призив на Москва за включването на Хамас в близкоизточните умиротворителни преговори

Либерман: "Няма възможност за създаване на Палестинска държава до 2012 година"

Израелският външен министър Авигдор Либерман заяви, че не съществува възможност за създаване на Палестинска държава до 2012 година.

Изпратена 30.06.2010 11:47:47 UTC

Обновена 30.06.2010 11:47:47 UTC

Израелският външен министър Авигдор Либерман заяви, че не съществува възможност за създаване на Палестинска държава до 2012 година.

Израелският външен министър проведе среща с намиращия се на официално посещение в Израел външен министър на Русия Сергей Лавров.

Съобщено бе, че на срещата между Либерман и Лавров, която се състоя при закрити за пресата врати са възникнали проблеми поради призива на Москва за включването на Хамас в близкоизточните умиротворителни преговори.

Руският държавен глава Димитрий Медведев, който по време на посещението си в Анкара бе казал, че в процеса за разрешаването на конфликта трябва да участват всички страни в неразбирателството, бе предизвикал критиките на Израел.

На съвместната преконференция организирана след срещата Лавров подчерта, че Русия е провела контакти с Хамас и че Хамас е бил избран с мнозинството на гласовете на палестинците.

Либерман на свой ред акцентува, че един от въпросите, по който между двете страни съществува неразбирателство е диалога на Русия с Хамас.

Радио "Гласът на Турция" / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар