nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 19 юни 2010 г.

Турция иска от Израел извинение

Турция иска от Израел извинение...

Заместник-генералният секретар на партията на Справедливостта и Развитието Йомер Челик заяви, че ако Израел не се извини за нападението срещу кораба "Мави Мармара" и не окаже подкрепа на сформирането на международна следствена комисия, това ще доведе до задълбочаване на кризата между двете страни...

Изпратена 19.06.2010 09:34:01 UTC

Обновена 19.06.2010 09:34:01 UTC

Заместник-генералният секретар на партията на Справедливостта и Развитието Йомер Челик заяви, че ако Израел не се извини за нападението срещу кораба "Мави Мармара" и не окаже подкрепа на сформирането на международна следствена комисия, това ще доведе до задълбочаване на кризата между двете страни.
Йомер Челик организира пресконференция на която даде информация за контактите проведени в САЩ от група депутати от партията на Справедливостта и Развитието.
Той каза, че Турция не може да забрави безмилостното разстрелване от изралески войници в международни води на девет турци, един от които американски гражданин и каза, че за да бъдат нормализирани двустранните отношения, САЩ трябва да подкрепят сформирането на международна следствена комисия.
Той каза, че реакциите на Турция не са насочени срещу израелския народ а срещу агресивното и непризнаващо граници правителство на Нетаняху.
Йомер Челик каза, че по време на контактите в САЩ са разяснили и позицията на Турция по проблема с Иран и подчерта, че до днес не е бил получен положителен резултат от санкциите срещу тази страна и че единственият изход е привличането на Иран на масата за преговори.

Радио "Гласът на Турция" / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар