nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 16 юни 2010 г.

Турция ще анулира всички връзки с Израел

Турция ще анулира всички връзки с Израел

:::

Нахиде Дениз


Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

:::

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Турция ще преустанови всички връзки с Израел, докато Тел Авив не се извини заради нападението над Флотилията на свободата, при коeто биха убити деветима турски граждани и докато не освободи задържаните турски кораби начело с кораба "Мави мармара". Говорителят на правителството Джемил Чичек заяви, че на заседание на правителството е била обсъдена „пътна карта” на мерките срещу Израел.

Турция вече анулира няколко военни споразумения с Израел. Обмисля се да се въведе забрана, с цел недопускане на израелски морски съдове на турски пристанища, както и ограничаване на визите за израелските граждани.

Във всички международни организации и форуми - ООН, НАТО, Организацията ислямска конференция, турско–арабския икономически форум, Турция ще предприеме инициативи за изолирането на Израел в региона и на международната сцена.

Анкара ще повдигне иск срещу Израел заради убитите в международни води деветима турски граждани, както и за насилственото задържане на турски морски съдове. Турция ще продължи да настоява за международна комисия, в която да има и нейни представители за разследване на нападението над Флотилията на свободата и силовите действия на Израел, се отбелязва в решението на турското правителство.

бнр / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар