nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 5 юли 2010 г.

Израелският министър на отбраната Ехуд Барак и палестинският министър-председател Салам Фаяд се срещнаха днес в Ерусалим в хотел "Цар Давид"

Ехуд Барак и Салам Фаяд се срещнаха в Ерусалим

Автор:Бисерка Григорова - кор. на БНР за Близкия изток

© Снимка: EPA\BGNES

Израелският министър на отбраната Ехуд Барак и палестинският министър-председател Салам Фаяд се срещнаха днес в Ерусалим в хотел "Цар Давид". Разговорите между двамата се проведоха в навечерието на срещата в Белия дом на израелския премиер Бенямин Нетаняху с американския президент Барак Обама.

Контакти на високо ниво между Израел и Палестинската автономия бяха почти прекратени след израелската военна офанзива срещу ивицата Газа в края на 2008 г. Днешната среща е първата след подновяването преди два месеца на израелско-палестинския диалог с посредничеството на специалния американски пратеник Джордж Мичъл.

Според палестински източници Ехуд Барак и Салам Фаяд не са засегнали основните теми на водените в момента непреки преговори. Разговорите им са имали по-скоро за цел да се направи по-поносим живота на палестинското население.

От израелска страна акцентът е бил поставен върху координацията в областта на сигурността, докато палестинците са поискали отново пълното вдигане на блокадата на ивицата Газа и прекратяване на израелските операции в палестинските градове на Западния бряг.

Израелският министър на отбраната изказа пожелание за по-бърз напредък в мирния процес с подновяване на преките преговори. От страна на радикалното движение Хамас, срещата беше остро критикувана, като доказателство за съглашателстото на правителството на Салам Фаяд с Израел.

бнр / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар