nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 6 юли 2010 г.

Иранските самолети продължават да бъдат зареждани с гориво в Европа и ОАЕ

Иранските самолети продължават да бъдат зареждани с гориво в Европа и ОАЕ

Не е вярна информацията, че някои европейски страни и Обединените арабски емирства не зареждат с гориво иранските самолети заради санкциите, заяви днес говорител на иранското външно министерство. Иранската агенция ИСНА съобщи вчера, че от миналата седмица летища във Великобритания, Германия и Обединените арабски емирства отказват да зареждат с гориво иранските пътнически самолети. Иранската агенция се позова на секретаря на Съюза на иранските авиолинии Мехди Алияри, според когото това се дължи на едностранните санкции, въведени от САЩ.

Лондон, Берлин и Дубай вече отрекоха тези твърдения. Говорителят на иранското външно министерство Рамин Мехманпараст каза днес, че информацията за отказ за зареждане на ирански самолети е част от "психологическата война, водена срещу иранския народ".

Американският президент Барак Обама подписа в четвъртък закон за налагане на широкомащабни санкции срещу Иран, целящи да ограничат вноса на гориво в Ислямската република и да засилят международната й изолация заради опитите й да се сдобие с ядрено оръжие.

P.S.Защо Обама не подпише закон за налагане на санкции срещу Израел,който вече притежава ядрено оръжие ?

Франс прес и Ройтерс / бнр / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар