nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 13 юли 2010 г.

Президентът на палестинската автономия Махмуд Абас приктига днес на двудневно официално посещение в България

Президентът на палестинската автономия Махмуд Абас пристига днес в България

Последна промяна в 07:14 на 13 юли 2010

Президентът на палестинската автономия Махмуд Абас приктига днес на двудневно официално посещение в България по покана на президента Георги Първанов.

Двамата ще продължат политическия диалог на най-високо равнище, започнат при първото посещението на Махмуд Абас у нас през 2007 г. и визитата на Първанов в Рамалла през 2008 г., се посочва в съобщението.

По време на срещите ще бъде направен преглед на двустранните отношения в светлината на членството на България в ЕС. Двамата президенти ще обсъдят обстановката в Близкия Изток и хода на мирния процес, както и актуални международни въпроси.

В програмата на Махмуд Абас са предвидени среща на "четири очи" с Първанов и пленарни разговори на двете официални делегации.

Президентът Абас ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде домакин на работен обяд в чест на палестинския гост.

В делегацията, придружаваща палестинския президент, са министърът на външните работи Рияд Ал-Малики, министърът на труда Ахмад Мадждаляни, официалният говорител на палестинската власт Набил Абу Рудейна.

вд / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар