nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 18 юли 2010 г.

АББАС ПОСТАВИ УСЛОВИЯ ЗА ПРЕКИТЕ ПРЕГОВОРИ С ИЗРАЕЛ

АББАС ПОСТАВИ УСЛОВИЯ ЗА ПРЕКИТЕ ПРЕГОВОРИ С ИЗРАЕЛ....

Палестинският държавен глава Махмуд Аббас заяви, че ако Израел приеме условието границите на палестинската държава да бъдат определени в съответствие с границите от 1967ма година, са готови да започнат преки преговори с тази страна...

Изпратена 18.07.2010 09:26:46 UTC

Обновена 18.07.2010 09:26:46 UTC

Палестинският държавен глава Махмуд Аббас заяви, че ако Израел приеме условието границите на палестинската държава да бъдат определени в съответствие с границите от 1967ма година, са готови да започнат преки преговори с тази страна.
В изявлението, което дадена за един йордански вестник, Аббас каза, че Израел трябва да приеме и базирането на международни сили в новата палестинска държава, която ще бъде основана.
Израел от своя страна заявява, че няма да може да даде на палестинската страна никакви предварителни гаранции относно преките преговори.
Същевременно Аббас разговаря в Рамалла със специалния представител на САЩ за Близкия Изток Джордж Мичел.
В изявлението, което направи за журналисти, Мичел каза, че ще продължат усилията по въпроса за започването на преки преговори между Израел и Палестина.
Помощник на Аббас Ясер Абед Раббо отбеляза, че Аббас очаква от Вашингтон отговор на някои въпроси във връзка с преките преговори и че е много малка вероятността решенията по въпроса да бъдат оповестени преди началото на идния месец.

ТРТ / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар