nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 15 юли 2010 г.

ИЗРАЕЛ ВЪЗОБНОВИ СТРОИТЕЛСТВОТО В ИЗТОЧЕН ЕРУСАЛИМ

ИЗРАЕЛ ВЪЗОБНОВИ СТРОИТЕЛСТВОТО В ИЗТОЧЕН ЕРУСАЛИМ...

След осем месечен период Израел възобнови дейностите по разрушването на палестински жилища в Източен Ерусалим...
Изпратена 15.07.2010 09:48:25 UTC
Обновена 15.07.2010 09:48:25 UTC
Израел отваря строителни площадки за строеж на еврейски селища и в Източен Ерусалим.
След осем месечен период Израел възобнови дейностите по разрушването на палестински жилища в Източен Ерусалим.
Израелски булдозери разрушиха три плестински жилища в етап на строителство. По този начин бе прекратена валидността на приетото под давлението на САЩ решение за спиране на разрушаването на палестински жилища.
Дейностите бяха възобновени само една седмица след срещата Обама-Нетаняху, по време на която израелския премиер бе обещал, че ще предприеме конкретни стъпки за повишаване на доверието с палестинската страна.
Израелските служители твърдят, че разрушените жилища са били празни и без разрешителни документи. Палестинците от своя страна твърдят, че са започнали строеж без разрешителни тъй като не са съумели да получат разршителните документи от израелските власти.
Вниманието привлича фактът, че кметството на Ерусалим постави отново в изпълнение строителните проекти в Източен Ерусалим, които бяха привлекли силните реакции на международната общественост.
Миналия месец бе дадено разрешение за разрушването на жилищата на 22 палестински семейства в рамките на проекта за изграждане на археологически парк в областта Силван.
В съответствие с международните закони, всеки квартал построен в окупираните територии се приема като незаконен, но Израел продължава строежа на хиляди жилища, а също и на обществени сгради на територии принадлежащи на палестинците.
Израел строи пътища, здравни, социални и учебни заведения от които може да се възползват само еврейските заселници.

Радио "Гласът на Турция" / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар