nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 17 юни 2010 г.

Президентът Махмуд Аббас иска пълно вдигане на блокадата над Газа

Палестинската автономия окачестви решението за смекчаване на блокадата над Ивицата Газа като „недостатъчно”

17 юни 2010 | 14:33 |

Рамала. Палестинската автономия окачестви израелското решение за смекчаване на блокадата над Ивицата Газа като „недостатъчно” и поиска пълното й премахване, предаде АФП.
В свое изявление главният палестински преговарящ Саеб Еракат заяви: „Президентът Махмуд Аббас иска пълно вдигане на блокадата над Газа, именно това той поиска от американския президент Барак Обама и ЕС” по време на скорошното си пътуване в САЩ и Европа. Според Аббас не може да има „частично решение” за вдигане на обсадата, подчерта Еракат, като посочи, че израелското решение е действие в стил „връзки с обществеността”.
С новината за решението Израел се опитва да „внуши, че е смекчил четиригодишната блокада и още по-дългогодишните ограничения срещу палестинското население на Газа. В действителност обсадата на Газа, наложена незаконно на палестинците, продължава неумолимо”, подчертава текстът, според който Израел позволява внасянето в палестинската територия на 114 продукта, докато основните нужди на населението изискват около 8000.

иаф / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар