nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Иранският президент ще посети селище в Ливан само на 4 км от границата с Израел

Иранският президент ще посети селище в Ливан само на 4 км от границата с Израел

Автор:Световните агенции



Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, който приключва двудневното си посещение в Ливан, получи днес почетна докторска степен от Ливанския държавен университет и заклейми в реч западните държави за стремежа им да установят монопол върху ядрените технологии.

"Ядрената енергия може да облагодетелства човечеството и смятаме, че тя може да бъде използвана в най-малко 16 различни сфери. Въпреки това САЩ използваха тази технология, за да създадат бомба", каза иранският президент. Той добави, че ако Ливан има две или три атомни електроцентрали, цената на енергията в Ливан ще бъде една седма от сегашната.

Иранският лидер имаше официален обед с ливанския премиер Саад Харири. Очаква се по-късно Ахмадинеджад да посети южен Ливан, където ще присъства на митинг в селището Бинт Джбейл, а след това ще завърши двудневната си визита в Ливан с посещение на селището Марун ар Рас, разположено само на 4 км от границата с Израел.

Посещението на иранския президент в Ливан трябва да събуди тревога сред умерените лидери, които са заинтересувани от мирен и стабилен Близък изток, предупреди Израел.

бнр / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар