nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 13 октомври 2010 г.

ИРАН – СЕДЕМТЕ ЛИЦА НА ЕДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ / IRAN – SEVEN FACES OF CIVILIZATION

ИРАН – СЕДЕМТЕ ЛИЦА НА ЕДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

IRAN – SEVEN FACES OF CIVILIZATION /2007/ - Иран, 65 мин., реж. Фарзин Ризаеян


Триизмерно представяне на седем хилядолетната история на Иран. Компютърна възстановка на древната архитектура, представяне на обичаите и начина на живот на древните перси.



На 1 февруари от 18.45ч. Културната служба към посолството на Иран и „Позор” ви канят на традиционна иранска чаена церемония в "Евро синема". Всеки зрител ще може да опита ароматен чай приготвен по древни персийски рецепти и поднесен по автентичен начин. Към горещия чай ще прибавим и вкусни ориенталски сладкиши. Веднага след това ще бъде премиерата на документалния филм за столицата на древна Персия Персеполис - „Преоткриването на Персеполис”.


Преоткриването на Персеполис

Persepolis Recreated /2005/ Иран-САЩ, 45 мин., реж. Фарзин Ризаеян


Документален поглед върху една от столиците на Персийската империя – древния град Парса, известен като Персеполис. Според археолози най-старите останки в областта датират от 515г. пр. Хр. През 330г.пр.Хр. Персеполис е опожарен от Александър Македонски. С помощта на компютърни възстановки и археологически проучвания, филмът представя историята на един от най-забележителните древни градове.



Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар