nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 28 януари 2010 г.

Orient news - 28.01.2010 !

АФП: Израелската армия ще получи нови чорапи
28 януари 2010 | 15:03 | Агенция "Фокус"
Ерусалим. Краката на израелските войници ще получат нови чорапи, които може да бъдат носени в продължение на две седмици без да миришат или да предизвикват проблеми за крака, предаде АФП, позовавайки се на местни медии.
„Може да звучи глупаво, но това е много важен въпрос, който предизвиква много проблеми по време на военното обучение”, заявява ген. Насим Перец, командващ дивизията за военна логистика.
Чорапите, които ще бъдат раздадени на всички новобранци в пехотата през март, също така предотвратяват поява на гъбички – „неприятност, с която всеки войник е запознат”, отбелязва в. „Маарив”.

„Хюман райтс уоч” опроверга твърденията на „Хамас” за цивилните жертви по време на войната в Газа
28 януари 2010 | 12:25 | Агенция "Фокус"
Ню Йорк. „Хюман райтс уоч” отхвърли днес твърденията на „Хамас”, че ислямистите не са имали за цел цивилни граждани по време на опустошителната израелска офанзива в Газа преди една година, предаде АФП.
„Твърденията на „Хамас”, че ракетите е трябвало да засегнат израелски военни цели и само по-случайност за наранили цивилни, противоречат на фактите”, обяви правозащитната организация.
По-рано в радикалното палестинско движение, което управлява Ивицата Газа, обяви, че разследвания на обвиненията в доклад на ООН за войната в Газа, са разкрили, че те и други палестински групировки „са имали за цел военни мишени и са избегнали цивилни жертви”.
„Хюман райтс уоч” отбелязва, че мнозинството от ракетните атаки срещу Израел са ударили цивилни зони и допълва, че „умишленото нападение над цивилни е военно престъпление”.

В Иран са екзекутирани двама души, участвали в протестите срещу преизбирането на Махмуд Ахмадинеджад
28 януари 2010 | 08:59 | Агенция "Фокус"
Техеран. В Иран са били екзекутирани двама души, участвали в антиправителствените протести срещу преизбирането на президента Махмуд Ахмадинеджад през юни, предаде АФП.
Двамата са били обвинени, че са „врагове на бог” и са били осъдени на смърт през октомври. Екзекуцията им е извършена след потвърждаване на присъдата от апелативния съд.

Orient news

Няма коментари:

Публикуване на коментар