nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 27 януари 2010 г.

Orient news - 27.01.2010 !

Двама души са загинали при стрелба срещу автобус с поклонници-шиити в Ирак
27 януари 2010 | 12:38 | Агенция "Фокус"
Багдад. Неизвестен нападател е открил огън срещу автомобил с поклонници-шиити в иракската столица Багдад, предаде агенция Ройтерс. В резултат на стрелбата са убити жена и шофьора на автобуса, съобщиха от местните служби за сигурност. Още петима поклонници са ранени при стрелбата. Мястото на инцидента е отцепено от полицията.

Ливанският премиер ще посети Египет
27 януари 2010 | 12:14 | Агенция "Фокус"
Бейрут. Ливанският премиер Саад Харири заминава за Кайро днес на първата си официална визита в Египет за преговори с високопоставени официални лица, включително президента Хосни Мубарак, предаде АФП.
Харири ще бъде придружен от външния министър Али Шами, от министъра на икономиката Мохамед Сафади и от министъра на информацията Тарик Митри.
По-рано този месец ливанският премиер посети Франция и Турция, а през декември направи основополагаща визита в Сирия, припомня агенцията.

В Иран са екзекутирали публично мъж застрелял чиновник
27 януари 2010 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Техеран. В Иран са екзекутирали публично мъж, застрелял заместник-прокурора на град Исфахан през март 2009 година, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на местни медии. Екзекуцията е била извършена пред сградата на съда в Исфахан, на същото място на което е било извършено престъплението.
„Нашето правосъдие ще наказва жестоко престъпници и терористи, посягащи на обществената сигурност и ред”, заяви представител на прокуратурата.

Един ден ще наблюдаваме разрушението на Израел, заяви аятолах Али Хаменей
27 януари 2010 | 09:59 | Агенция "Фокус"
Техеран. Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей е уверен, че един ден мюсюлманските страни ще наблюдават разрушаването на техния враг Израел, съобщиха днес на уебсайта на духовника, предаде АФП.
Хаменей е направил коментара по време на среща с президента на Мавритания Мохамед Улд Абдел Азиз в Техеран.
Иранският лидер е заявил, че продължаващият израелски „натиск за изтриването на Палестина от света на мюсюлманските държави” ще се провали.
„Със сигурност ще дойде ден в който страните от региона ще станат свидетели на унищожението на ционисткия режим…кога ще се случи това унищожение зависи от подхода на мюсюлманските страни към проблема”, е казал Хаменей пред гостуващия държавен глава.

Orient news

Няма коментари:

Публикуване на коментар