nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 6 септември 2011 г.

ПАЛЕСТИНА ИСКА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА

ПАЛЕСТИНА ИСКА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА

Палестинското управление се готви да направи постъпки пред Общото събрание за ООН за признаването си като независима държава.

Изпратена 05.09.2011 11:45:10 UTC

Обновена 05.09.2011 11:45:10 UTC

Палестинското управление се готви да направи постъпки пред Общото събрание за ООН за признаването си като независима държава. А американската администрация се потготвя за дипломатически ход за да попречи на тази инициатива.

Според новината на вестник Ню Йорк Таймс , администрацията на Обама потготви предложение за възобновяване на мирните преговори между Израел и Палестинското управление.Вашингтон се надява,че ако преговорите започнат отново, палестинският държавен лидер Махмут Абас ще се откаже да внесе искането за признаването на палестгинска държава в ООН. Американски компетентни лица смятат,че този план е много закъснял.Американската администрация иска признаването на палестинската държава да стане едва след преговорите с Израел и заплашва,че ако въпросът бъде внесен в СС на ООН ще използва правото си на вето.

Но САЩ нямат компетенциите да възпрепятстват признаването на Палестинската държава от Общото събрание на ООН като държава без право на глас.Статутът на държава без право на глас ще даде възможност на палестинското управление да участва в заседанията на ООН. Сочи се,че администрацията на Обама изпитва огорчение от антиамериканските настроения, които ще обземат арабския свят , ако бъде принудена да се противопостави на създаването на палестинската държава.

Сесията на Общото събрание на ООН ще започне на 20 септември.

РГТ / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар