nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 14 септември 2011 г.

ЕКСПЕРТИ НА ООН ОБЯВИХА ЗА НЕЗАКОННА БЛОКАДАТА НА ИЗРАЕЛ

ЕКСПЕРТИ НА ООН ОБЯВИХА ЗА НЕЗАКОННА БЛОКАДАТА НА ИЗРАЕЛ...

Експерти на ООН по човешките права подчертаха, че морската блокада наложена от Израел на Ивицата Газа е в разрез с международните закони....

Изпратена 14.09.2011 09:57:31 UTC

Обновена 14.09.2011 09:57:31 UTC

Експерти на ООН по човешките права подчертаха, че морската блокада наложена от Израел на Ивицата Газа е в разрез с международните закони.

Комисията съставена от пет необвързани експерти, в доклада който предаде на Съвета за Човешките Права отхвърли оповестеното в доклада на Комисията Палмър право на Израел за налагане на блокада.

В доклада експертите отбелязват, че блокадата на Израел представлява потъпкване на международните закони и на човешките права и представлява наказание прилагано на всички жители на Ивицата Газа.

В доклада пише, че продължаващата от 4 години насам блокада е лишила 1 милион и 600 хиляди палестинци от основните им права.

Комисия на Комитета за Човешки Права на ООН, разследвала израелското нападение на кораба „Мави Мармара” бе публикувала миналата година доклад, в който също бе подчертано, че блокадата на Газа представлява нарушение на международните закони.

Международният Чермен Кръст бе оповестил по-рано, че блокадата на Ивицата Газа представлява нарушение на Женевското споразумение.

РГТ / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар