nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 19 септември 2011 г.

Западните страни провеждат последните си атаки за да откажат Палестинското управление от това намерение

ИНТЕНЗИВЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ТРАФИК ЗА ПАЛЕСТИНА

Западните страни провеждат последните си атаки за да откажат Палестинското управление от това намерение.

Изпратена 19.09.2011 11:37:36 UTC

Обновена 19.09.2011 11:37:36 UTC

Преди постъпките на Палестинското управление пред ООН за признаване като независима държава се изживява интензивен дипломатически трафик.Западните страни провеждат последните си атаки за да откажат Палестинското управление от това намерение.

Палестинският премиер Салам Фаяд,който замина за Ню Йорк,проведе среща с министъра на отбраната на Израел Ехуд Барак. А главното палестинско преговарящо лице Саиб Еракат заяви,че ако ООН не признае палестинската държава,това не означава че палестинските бежанци са се отказали от правото си да се завърнат по родните места в границите до 1948 година.

Американските и руски дипломати и дипломати на ЕС и ООН провеждат серия от заседания в Ню Йорк и в тези рамки държавният секретар ан САЩ Хилари Клинтън разговаря с външния министър на ЕС Катрин Аштън. Очаква се днес Аштън да даде нови предложения на държавния глава на Палестина Махмуд Абас .

Вашингтон иска кризата да бъде разрешена преди въпросът да бъде отнесен в СС на ООН предвид опасенията ,че ако упражни правото си на вето ще бъде разтърсен още повече престижа му в този район. Ако Палестинското управление претърпи неуспех в СС ,ще внесе въпроса за разглеждане в Общото събрание на ООН.

РГТ / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар