nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 14 септември 2011 г.

ЕРДОГАН ОТПРАВИ ИСТОРИЧЕСКИ ПОСЛАНИЯ ОТ ЕГИПЕТ

ЕРДОГАН ОТПРАВИ ИСТОРИЧЕСКИ ПОСЛАНИЯ ОТ ЕГИПЕТ...

По време на посещението си в Египет премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи послания с историческо значение....

Изпратена 14.09.2011 09:56:24 UTC

Обновена 14.09.2011 09:56:24 UTC

По време на посещението си в Египет премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи послания с историческо значение.

В словото, което произнесе на заседание на външните министри на страните членки на Арабската Лига, премиерът Ердоган разкритикува в много остър тон противозаконните действия на Израел. Той призова арабските народи към единство и сплотеност и каза, че е настъпило времето за признаването на независимата палестинска държава. Премиерът Ердоган призова САЩ да преразгледа позицията си във връзка с обявяването на независимата палестинска държава.

По-късно премиерът Ердоган произнесе слово в университета в Кайро и поиска от арабските лидери да подкрепят исканията на народните маси за реформи. Оперната зала, в която Ердоган произнесе словото си, бе препълнена и премиерът Ердоган бе често прекъсван с бурни аплодисменти.

Премиерът Ердоган отправи послание и към египетския народ и каза, че промените трябва да бъдат посрещнати със зряло спокойствие и да се предприемат правилни стъпки. Той каза, че през ноември месец ще бъде определено новото ръководство на Египет и това ще постави началото на нова епоха в страната.

Премиерът Ердоган не пропусна да отправи предупреждения и към сирийската администрация и каза, че никой не може да изпитва доверие в администрация, която прилага сила срещу гражданите си.

Той отбеляза, че Сирия се въвлича в сенктантска война и поиска от сирийската администрация да прояви максимално внимание.

Премиерът Ердоган отправи още веднъж предупреждения по адрес на Израел и каза, че незаконните действия на тази страна са пречка пред мира и стабилитета в региона и че израелската администрация страда от стратегическа слепота.

Във втория ден на посещението си в Египет премиерът Ердоган най-напред разговаря с лидера на организацията Мюсюлмански Братя Мухаммед Бедии. След това Ердоган се срещна с бившия генерален секретар на Арабската Лига и кандидат за поста президент на Египет Амр Муса.

Днес премиерът Ердоган ще произнесе слово на турско-египетския делови форум, след което ще присъства на церемонията по откриването на културния център Юнус Емре.

След контактите в Египет премиерът Ердоган ще премине във втората спирка от обиколката си, Тунис.

РГТ / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар