nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 23 септември 2011 г.

Ахмадинеджад по време на речта му пред Общото събрание на ООН:Препоръчвам Аллах на всички

"Препоръчвам Аллах на всички, които искат да се отърват от тиранията и деспотизма. За всичко е виновен Западът!" - това са част от изявленията в поредната на иранския президент Ахмадинеджад.

"Всички нации имат право на истинска свобода, справедливост, мир и щастие. Това не може да бъде потъпквано от арогантността и оръжията на ООН", заяви иранският президент Ахмадинеджад пред Общото събрание на ООН. След като насочи словесната си атака и към медиите, които обвини в рабопелие, Ахмадинеджад веднага се посвети на любимата си тема: Холокоста. "Някои европейски страни използват и днес, шест десетилетия по-късно, Холокоста като оправдание за парите, които дават на ционистите в Израел", заяви иранският президент. Той обвини САЩ в това, че са превърнали ционизма в свещена идеология и препоръча Аллах на всички, които искат да се отърват от тиранията и деспотизма.

Ахмадинеджад по време на речта му пред Общото събрание на ООН

След като приключи с Холокоста, Ахмадинеджад се захвана да разнищва темата за атентатите от 11-ти септмеври. И тук тезите му са известни: атентатите са били инсценировка. За да аргументира заключението си, иранският президент се позова на собствената си биография, припомняйки, че е инженер по образование. Като такъв той не можел да си представи, че двата небостъргача са паднали само заради разбилите се в тях самолети. "Явно става дума за планирана експлозия", обяви Ахмадинеджад и заяви, че няма намерение да се моли повторно за разрешение да посети Кота нула, след като вече веднъж му било отказано.

Аллах над всичко и всички!

Иранският президент използва даденото му право да говори пред ООН, за да представи не само инженерните си познания, но и своя личен поглед към историята. За целта Ахмадинеджад задаваше въпроси в продължение на няколко минути. Ето някои от тях: "Кой предизвика Първата и Втората световна война, войните в Корея и Виетнам и геноцида над палестинците? Коя страна дава милиарди долари за въоръжение, доминира икономиката и е отговорна за кризите в нея? Кой хвърля бомби, но не се грижи за гладуващите в Сомалия?". Ахмадинеджад препоръча създаване на нов световен ред, при който само Аллах може да освободи човечеството от тиранията и деспотизма.

Миналата година иранският президент призова Израел да бъде унищожен.

Ахмадинеджад има обаче и привърженици. Този път след речта му го прегърна не който и да е, а председателят на Общото събрание - Насър Абдулазис ал Насър от Катар.

Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар