nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 30 януари 2011 г.

Египетското правителство забрани излъчването на "Ал Джазира"

"Зюддойче цайтунг":Египетското правителство забрани излъчването на "Ал Джазира"

30 януари 2011

Кайро. Египетското правителство забрани излъчването на арабската телевизия „Ал Джазира”, пише „Зюддойче цайтунг”. Според информация на официалната египетска агенция МЕНА министърът на информацията Анас ел Феки е потвърдил забраната на излъчването. Кореспонденти на катарската телевизия съобщаваха изчерпателна информация за протестите срещу управлението на египетското правителство.
Забраната беше издадена на фона на протестите, които продължават шести ден, като междувременно стотина египетски затворници избягаха от египетски затвор и грабители вилнеят в страната. Арестуван по време на протестите 24-годишен германец получи заплаха за изтезание от полицай.

:::

Ивицата Газа затвори границата си с Египет заради антиправителствените протести

30 януари 2011

Газа. Границата между южната част на Ивицата Газа и Египет е била затворена в неделя, предава АФП, позовавайки се на палестински официален представител. Като причина е посочено нарастващото политическо напрежение заради антиправителствените протести в страната.
Според Рази Хамад, отговарящ за граничните въпроси в правителството на палестинското ислямистко движение „Хамас”, границата ще остане затворена за „няколко дни”. Той добави, че продължителността зависи от развоя на събитията в Египет, където тече шестият ден от протестите.
В град Газа вътрешният министър излезе с изявление, че ситуацията на границата е „спокойна” и на мястото няма проблеми. Според официален представител на южния град Рафах обаче, контролиращото Ивицата Газа движение „Хамас” е разположило стотици души на границата, за разлика от нормалното присъствие на около 50 единици.
До момента от „Хамас” няма официална реакция за случващото се в Египет, където при най-големите от 30 години насм протести бяха убити повече от 100 души.

иаф / ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар