nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 21 декември 2010 г.

Търят се още 2,2 милиона за музея на Холокоста

Четири милиона евреи са идентифицирани досега от музея за Холокоста "Яд Вашем"

21 декември 2010

Тел Авив. От музея „Яд Вашем” обявиха, че са успели да идентифицират две-трети от изчислените от тях шест милиона евреи, които са били жертви на Холокста, предава АФП. С тях базата информация с имената на жертвите на Холокоста съдържа 4 милиона души.
“През изминалото десетилетие успяхме да добавим имената на още около 1,5 милиона души към базата с имената на жертвите от Холокоста.”, заяви председателят на Яд Вашем Авнер Шалев.
„Една от централните задачи на Яд Вашем от основаването му е откриването на всяко отделно име и личната история на жертвите, за да се възстановят идентичностите на шест милиона евреи, убити от нацистите и техните съюзници.”, е добавил той.
От музея заявиха, че около 2,2 милиона имена са били вписани в архива благодарение на свидетелствата на роднини и приятели на жертвите, а останалата част идват от исторически архиви и изследвания. Според представители на музея липсват още около 2,2 милиона имена и намирането им е особено проблематично в бившите съветски републики и Гръция, където няма необходимите документи за общността и депортирането им.иаф

Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар