nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 21 август 2011 г.

ОТНОШЕНИЯТА С ИЗРАЕЛ ЩЕ СЕ ВЛОШАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ

ОТНОШЕНИЯТА С ИЗРАЕЛ ЩЕ СЕ ВЛОШАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ...

Израел отказа да се извини за нападението на кораба "Мави Мармара"...

Изпратена 21.08.2011 09:53:38 UTC

Обновена 21.08.2011 09:53:38 UTC

Министърът на външните работи Ахмед Давутоглу заяви във връзка с решението на израелската администрация да не се извинява за убиването на девет турци по време на операцията на кораба „Мави Мармара” като решение което ще предизвика още по-силно отслабване на връзките между Турция и Израел.

В навечерието на оповестяването на доклада на ООН във връзка с израелската операция на кораба „Мави Мармара” САЩ поискаха от Израел да се извини на Турция но израелската администрация отхвърли това искане.

В момента Турция е представена в Израел само с дипломатически представител и ако Израел не се извини и той ще бъде отзован в Анкара. Обсъжда се и въпросът за отхвърлянето на акредитацията на новия израелски посланик който ще бъде назначен на мястото на настоящия посланик Габи Леви, чийто мандат изтича през месец септември.

Близките на турците убити по време на изралеската операция ще заведат съдебни дела с искането за изплащане на обезщетения и външното министерство ще окаже подкрепа на завелите дело турски граждани.

Също така Турция ще поведе усилена лобийна дейност за приемането на членството на Палестина в ООН а също така ще бъдат сведени до минимум и военните и икономически отношения.

РГТ / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар