nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 21 август 2011 г.

Египетското правителство не приема съжаленията на еврейската държава за убитите полицаи

Египетското правителство не приема съжаленията на еврейската държава за убитите полицаи

Египетското правителство смята, че изразените от еврейската държава съжаления заради убийството петима египетски полицаи в четвъртък са недостатъчни, предаде АФП, като се позова на египетската агенция МЕНА.

„Еврейската позиция беше само повърхностно положителна, но не беше съразмерна със сериозността на случилото се и на гнева на египетския народ спрямо еврейските действия”, се казва в изявление на египетското правителство. В текста не се споменава нищо за евентуално решение на Кайро да отзове посланика си от Тел Авив.

Кайро настоява за установяването на график за съвместно разследване на инцидента. Разследването беше предложено от Израел, посочва БТА.

В събота египетската държава телевизия обяви, че Кайро е решил да отзове посланика си от еврейската държава в знак на протест срещу смъртта на петимата полицаи на границата. Египетски представители обаче казаха неофициално, че отзоваването все още е обект на дискусии и никакво окончателно решение по този въпрос не е взето.

Еврейската държава обяви, че не е информирана за подобно отзоваване. Петимата египетски полици бяха убити при престрелка между еврейските сили и въоръжени мъже след тройния атентат в четвъртък в Ейлат, на границата на еврейскта държава с Египет. В атентата загинаха осем евреи, припомня АФП.

Заради убийството хиляди египтяни протестират пред сградата на еврейското посолство в Кайро. Един от тях успя тази нощ да свали еврейското знаме от покрива на зданието, предаде АФП, като се позова на очевидци. После той успя да издигне египетското знаме над посолството, докато множеството скандираше: „Да живее Египет”. Смяната на знамето беше отбелязана и с фойерверки.

др / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар