nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 20 март 2011 г.

Муамар Кадафи:да защитим независимостта,единството и честта на Либия

Кадафи:Западните лидери ще паднат като Хитлер и Мусолини

20 март 2011

Триполи,Либия

Коалиционните сили възобновиха атаките срещу Либия

Всички либийци са въоръжени и са готови да победят западните сили, атакуващи Либия, заяви Муамар Кадафи в аудиопослание, излъчено по националната телевизия.

„Целият либийски народ е обединен. На либийските мъже и жени беше раздадено оръжие и бомби... няма да напреднете, няма да стъпите на тази земя”, заяви Кадафи, според когото ако се наложи, и жените ще поемат оръжие, за да се бият с противника.

Според него, лидерите на Франция, Великобритания, Франция и САЩ ще „паднат като Хитлер... и Мусолини”.
Освен това Кадафи заяви, че атаките на западните сили са достигнали до „тероризъм”. Либия е готова за дълга война, заяви още либийският лидер, цитиран от Би Би Си. Кадафи обеща, че ще се бори за цялата територия на Либия.

„Няма да позволим на враговете да ни победят, вече сме побеждавали италианците”, каза още Кадафи.

Трябва да отворим складовете и да въоръжим масите с всички видове оръжие, за да защитим независимостта, единството и честта на Либия. Това заяви Кадафи в предишното си изявление, след като Франция, САЩ, Великобритания, Италия и Канада нанесоха ракетни удари по военни цели в Либия от въздуха и от Средиземно море.

Въздушните операции в Либия на френските сили продължават, предаде Франс прес, като се позова на източник от френските въоръжени сили. По-рано кореспондент на агенцията потвърди, че бомбардировките, извършвани от многонационалните сили в градовете Триполи и Бенгази са престанали тази сутрин.

иаб / Ориент нюз онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар