nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 9 юни 2010 г.

Израелското нападение бе осъдено с Председателска Декларация !

Израелското нападение бе осъдено с Председателска Декларация...

Проведената в Истанбул среща на високо равнище на Конференцията за Сътрудничество и Мерки на Доверие в Азия приключи с приемането на председателска декларация, в която бе осъдено израелското нападение срещу конвоя с хуманитарни помощи за Ивицата Газа...

Изпратена 09.06.2010 09:36:53 UTC

Обновена 09.06.2010 09:36:53 UTC

Проведената в Истанбул среща на високо равнище на Конференцията за Сътрудничество и Мерки на Доверие в Азия приключи с приемането на председателска декларация, в която бе осъдено израелското нападение срещу конвоя с хуманитарни помощи за Ивицата Газа. Декларацията бе подписана от всички страни членки с изключение на Израел.
В заключителната декларация на срещата, в следствие на протеста на Израел, не бе дадено място на параграф осъждащ израелското нападение, тъй като в съответствие с устава на конференцията, решенията се приемат единодушно.
В председателската декларация прочетена от президента Абдуллах Гюл бе отбелязано, че израелското нападение над конвоя с хуманитарни помощи е акт който не може да бъде простен и че ще продължат да следят облизо рзвоя на събитията във връзка с инцидента.
Президентът Гюл подчерта, че този инцидент не трябва да се превръща в тема на вътрешнополитически дискусии.

Радио "Гласът на Турция" / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар