nkusa

nkusa
nkusa
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 14 юни 2010 г.

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад се обяви твърдо против контрола и ареста на недобре забулени жени и млади неженени иранци на обществени местa

Иранският президент се обяви против упражняването на контрол върху жените и младите на обществени места

14 юни 2010 | 00:02 |

Техеран. Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад се обяви твърдо против контрола и ареста на „недобре забулени” жени и млади неженени иранци на обществени места, предаде АФП.
Ахмадинеджад се обяви против практиката на силите на реда на фотографират и арестуват жените, които смятат, че не са достатъчно забулени. Освен това иранският държавен глава изрази възмущение от това младите, които са заедно на улицата или в колите си, да бъдат разпитвани, за да се установи някаква родствена връзка, която да оправдае близостта им. „Правителството няма нищо общо с тези действия. Смятаме, че това е обида за мъжете и жените. Никой няма право да поставя подобни въпроси”, заяви Ахмадинеджад.
Както преди всяко лято, през последните седмици нравствената полиция в Иран е увеличила операциите си по улиците срещу жени, които не са достатъчно добре забулени според ислямските закони.

иаф / Orient news online

Няма коментари:

Публикуване на коментар